Frans Timmermans, ultimatum pentru Polonia. Lovitură pentru Klaus Iohannis

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a îndemnat miercuri Polonia să risipească îngrijorările UE.

”Este indispensabil ca guvernul polonez să adopte urgent măsuri pentru a reglementa soarta judecătorilor Curţii Supreme până la 3 iulie” a adăugat Timmermans. 

Comisia Europeană poate merge până la retragerea dreptului de vot pentru Polonia în Consiliul European.

”Riscul de a se crea probleme iremediabile încă există. Pe 3 iulie, 27 dintre cei 72 doi de judecători ai Curţii Supreme ar putea fi forţaţi să se pensioneze”, a declarat Timmermans. Comisia Europeană consideră că amendamentele aduse de partidul aflat la Putere la reforma justiției ”ar însemna o încălcare ireversibilă a statului de drept”. Concret, este vorba despre un atac la adresa Curții Constituționale, din care 27 de judecători ar urma să fie obligați să demisioneze în 3 iulie. 

Lovitură pentru Iohannis

Ultimatumul dat de Timmermans vine ca o lovitură pentru președintele Klaus Iohannis. Dacă în Polonia, partidul aflat la putere atacă CCR, în România CCR este atacată de președinte și de partidele aflat în Opoziție. 

Procedura din Polonia despre încălcarea Articolului 7 vine în coliziune cu faptul că România se delimitează de statele anti-europene și, pe de altă parte, președintele intră în coliziune cu CCR, fix când sunt audierile în cazul Poloniei. Practic, pe plan internațional, s-ar putea considera că România face jocul Poloniei, ce ne-ar putea da ca exemplu în susținerea sa în fața liderilor europeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel