Frans Timmermans, atac la Guvernul României. Chirieac: Ce trebuia să facă Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat asupra recentelor declaraţii făcute de către Frans Timmermans, cel care a criticat Guvernul României şi a anunţat că se ia în calcul chiar aducerea în instanţă a Executivului român.

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, la România TV, că preşedintele României, Klaus Iohannis sau Administraţia Prezidenţială ar fi trebuit să aibă o reacţie după cele întâmplate luni searea, în Comisia LIBE. 

"Salutând discursul corect, diplomatic al preşedintelui Iohannis din această seară (n.r. - de la un eveniment organizat la Bucureşti cu prilejul Zilei Unităţii Germane) eu cred că astăzi, nu preşedintele României, dar purtătorul său de cuvânt ar fi trebuit să dea un comunicat de presă în care să-şi exprime, eventual, preocuparea vizavi de zicerile domnului Timermans.

Aşa ceva nu se întâmplă în lumea civilizată. Deci domnul Timermans, cu toată dragostea şi cu respectul pentru funcţia pe care o are, nu are niciun drept să tragă la răspundere fără niciun fel de dovadă un întreg guvern al unei ţări independente, suverane, membre fără echivoc a Uniunii Europene. Până la urmă, articolul 7 înseamnă suspendarea dreptului de vot - singura sancţiune majoră din Uniunea Europeană - ce înseamnă, că la Consiliul European preşedintele Iohannis nu mai poate vota", a subliniat Bogdan Chirieac.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel