Francesco Starace, CEO ENEL: Activele din România nu se mai vând

Grupul ENEL a decis să nu mai vândă activele din România, anunțul fiind făcut, joi, la Londra, de către directorul general al grupului, Francesco Starace.

Acesta a precizat că activele din România corespund noii strategii a grupului, carevizează vânzarea unor active în următorii ani de cinci miliarde de euro, din care două miliarde active în curs de vânzare, alte două miliarde au fost identificate pentru a fi lansate la vânzare și un miliard de euro active ce urmează a fi identificate, potrivit Agerpres.

"România se potrivește strategiei noastre pentru că este vorba despre distribuție", a spus Starace, CEO Enel, motivând astfel decizia grupului de a retrage România de pe lista de active scoase la vânzare, atât în prezent cât și în următorii cinci ani.

"Vom investi în distribuția digitalizată și în noi servicii pentru clienți. Pe piețele emergente accentul va fi pus pe energia regenerabilă, iar dezvoltarea tehnologică va permite ieftinirea acesteia", a mai spus Starace.

Consiliul director al grupului italian de utilități Enel a aprobat miercuri rezultatele pe 2014 conform cărora profitul net al companiei a scăzut de la 3,235 miliarde de euro în 2013 până la 517 milioane de euro în 2014, 'din cauza deprecierii valorii activelor precum și a creșterii cheltuielilor financiare nete', potrivit unui comunicat al companiei Enel.

Matteo Cassani s-a sinucis. Cum a murit de fapt directorul ENEL

Grupul Enel, una din cele mai îndatorate companii europene de utilități, a scos la vânzare anul trecut participațiile sale la companiile din Slovacia și România în cadrul unui plan destinat reducerii datoriilor pentru a putea susține investițiile și dividendele. Deși Enel a decis să oprească procesul de vânzare a activelor sale de distribuție din România, a hotărât să continue cu vânzarea activelor Enel din Slovacia.

Enel părăsește România. Vezi MOTIVUL pentru care italienii renunţă la afacerea din România și Slovacia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel