Franța ajută România la Marea Neagră, România ajută Franța în Africa

Ministrul Mihnea Motoc a avut marţi o întrevedere, la sediul M.Ap.N., cu Jean-Yves Le Drian, ministrul francez al apărării, în cadrul unei vizite pe care oficialul a efectuat-o în România.

Întâlnirea a reprezentat o excelentă oportunitate pentru discutarea modalităţilor concrete de aprofundare a relaţiilor dintre cele două ţări, pe teme de interes reciproc de pe agenda europeană şi aliată, precum şi a dialogului strategic bilateral în domeniul apărării, inclusiv din perspectiva educaţiei şi industriei militare. Cei doi oficiali au realizat un schimb de opinii cu privire la deciziile adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia şi priorităţile pentru perioada următoare, în vederea implementării acestora conform termenelor convenite.

A fost evocat contextul de securitate complex şi imprevizibil din zona Mării Negre şi, în acest sens, a fost subliniată importanţa deosebită a măsurilor aprobate la cel mai înalt nivel, referitoare la consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei, inclusiv în regiunea Mării Negre.

Noua Strategie globală a UE

În abordarea temelor legate de prezenţa aliată avansată pe segmentul sudic al Flancului Estic, ministrul Le Drian a exprimat sprijin în vederea implementării deciziilor adoptate în capitala Poloniei. De asemenea, s-au luat în discuţie principalele subiecte de pe agenda de securitate şi apărare europeană, cu privire la noua Strategie globală a UE, Consolidarea Capacităţii în sprijinul securităţii şi dezvoltării, precum şi răspunsul Uniunii la toate ameninţările teroriste.

Ca urmare a apelului de solidaritate europeană, lansat de Franţa în conformitate cu articolul 42.7 din Tratatul Uniunii Europene, ministrul Le Drian a mulţumit ministrului român pentru răspunsul prompt şi angajamentul României cu privire la participarea la misiunile de instruire militară sub egida ONU şi UE, din regiunea Africii sub-sahariene şi zona Sahel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel