EXCLUSIV  Fotea, preşedinte CJ Galaţi: Gândiţi-vă ce e în sufletul unui om când vine medicul şi-i spune că are CANCER! Îţi pică cerul pe tine!

Spitalul Judeţean Galaţi are, mai nou, PET-CT ultraperformant pentru depistarea cancerului în fază incipientă
Spitalul Judeţean Galaţi are, mai nou, PET-CT ultraperformant pentru depistarea cancerului în fază incipientă

Investigaţiile cu PET-CT la Galaţi sunt gratuite şi vin în sprijinul tuturor celor care primesc cumplita veste că sunt suspecţi de cancer.

60.000 de români mor anual de cancer, ceea ce înseamnă o medie estimativă de 140 de români zilnic. Diagnosticarea în stadii avansate de boală este una dintre principalele cauze ale numărului mare de decese din România. Un prim pas în rezolvarea acestei probleme l-au făcut deja câteva judeţe din ţară, cărora li s-a alăturat, mai nou, şi Galaţiul.

Citeşte şi: Costel Fotea, preşedinte CJ Galaţi: PET-CT este o investiție care aduce SPERANŢĂ şi rezolvarea problemelor aici, acasă - VIDEO

O analiză de tip PET-CT este o metodă de diagnoză relativ nouă, ce se utilizează cu succes în reprezentarea cu exactitate a anumitor tipuri de cancer, precum şi a metastazelor acestora. PET-CT permite atât localizarea cu maximă acurateţe a acestora, dar şi evoluţia în timp a fiecărei tumori în parte. Cu ajutorul acestui aparat se măsoară şi dimensiunile fiecărei formaţiuni, răspunsul la tratamente – deci evoluţia în timp pe parcursul administrării diferitelor tipuri de tratament, precum şi dacă şi în ce fel cancerul se extinde sau nu în întregul corp.

"În momentul în care vine medicul şi îţi dă vestea că ai cancer, cade cerul pe tine! Te gândeşti cum să supravieţuieşti, cum să scapi, ce soluţii să găseşti ca să fii tratat şi să învingi această boală cumplită. Şi-atunci noi vom face tot ceea ce este omeneşte posibil ca aceste investigaţii şi tratamente să fie gratuite, pentru că oamenii nu-şi permit. De exemplu, o investigaţie cu PET-CT ajunge undeva la 6000-7000 de lei. Ori nu este la îndemâna oricui să dai mii de lei să faci o astfel de procedură şi apoi alte şi alte investigaţii şi aşa mai departe. La noi, la Galaţi, investigaţia cu PET-CT este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. Asigurăm aceste servicii şi pentru judeţele limitrofe, inclusiv Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, Vaslui, chiar şi din Republica Moldova, din zona Cahul, vin oameni la Galaţi. Cererea este foarte mare şi nu reuşim să facem faţă. Astfel de PET-CT-uri sunt doar în 4-5 judeţe din România, există liste de aşteptare", a spus Costel Fotea în emisiunea ”La Sud prin Sud Est”, la scurt timp după inaugurarea PET-CT din Galați.

La nivel mondial, cancerul a provocat moartea a aproximativ 10 milioane de oameni în 2020, potrivit datelor centralizate de Organizația Mondială, iar România este una din țările cele mai afectate, cu circa 140 de decese pe zi.

Emisiunea în format complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel