Fotbaliştii echipei Steaua 1986 au sărbătorit 33 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni

Jucătorii, antrenorii şi conducătorii echipei de fotbal Steaua din 1986 au sărbătorit, marţi, aniversarea a 33 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni în cadrul unei festivităţi organizate de Clubul Sportiv al Armatei la Cercul Militar Naţional din Bucureşti.

Au primit plachete aniversare din partea conducerii CSA Steaua foştii jucători Tudorel Stoica, Mihai Majearu, Marius Lăcătuş, Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Gavril Balint, Miodrag Belodedici, Victor Piţurcă, Marin Radu, Constantin Pistol şi Anghel Iordănescu.

În absenţa ministrului Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, secretarul de stat pentru politica de apărare şi relaţii internaţionale, Nicolae Nasta, a primit o plachetă semnată de componenţii echipei care cucereau trofeul european la 7 mai 1986.

La eveniment a asistat şi Gheorghe Hagi, cel care nu s-a aflat în echipa din 1986, dar a cucerit cu Steaua Supercupa Europei în 1987. De asemenea, au mai fost prezenţi Valentin Ceauşescu, cel considerat "managerul" de la acea vreme al clubului Steaua, secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, precum şi secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, George Boroi. 

Au lipsit din diverse motive foştii jucători Helmuth Duckadam, Ilie Bărbulescu şi Ladislau Boloni, precum şi antrenorul formaţiei Steaua din 1986, Emeric Ienei.

Comandantul CSA Steaua, Bixi Pompiliu Mocanu, i-a felicitat pe foştii jucători pentru performanţa din urmă cu 33 de ani şi şi-a exprimat speranţa că în viitor o echipă românească va reuşi să câştige din nou cel mai important trofeu european.

Performanță istorică


"Câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, considerată un adevărat miracol la acel moment, a reprezentat un punct de cotitură atât în istoria roş-albastră, cât şi pentru întregul sport românesc. Astăzi celebrăm cu membrii acelei echipe, antrenori şi ceilalţi componenţi, 33 de ani de performanţă istorică, de aşteptări şi de dorinţă pentru noi astfel de trofee. Care sunt sigur că aşteaptă în viitor o nouă echipă românească să le obţină. Din punctul meu de vedere, îmi doresc ca performanţa din '86 să se repete, iar acea echipă să se numească tot Steaua Bucureşti", a afirmat Mocanu. 

Cei prezenţi au ţinut un minut de reculegere în memoria fostului jucător Lucian Bălan, a fostului preşedinte al secţiei de fotbal a clubului Steaua, Ion Alecsandrescu, şi a fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu, toţi decedaţi în ultimii ani. 

La finalul evenimentului, reprezentanţii suporterilor echipei de fotbal CSA Steaua Bucureşti, care activează în Liga a IV-a, i-au oferit consilierului juridic şef al Clubului Sportiv al Armatei, locotenent colonel de justiţie Florin-Costel Talpan, o replică în miniatură a trofeului Cupei Campionilor Europeni pentru aportul său la câştigarea mărcii "Steaua Bucureşti" în litigiul cu FCSB.

Vezi și: Ladislau Boloni, nominalizare surpriză în Belgia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel