Fotbalist din Turcia, suspendat pe viață

Alegeri Turcia
Alegeri Turcia

Un jucător de origine kurdă, condamnat anterior pentru susţinerea separatiştilor kurzi din Turcia, a fost suspendat pe viaţă, a anunţat marţi Federaţia turcă de fotbal (TFF), citată de Reuters.

Deniz Naki, 28 de ani, a fost suspendat trei ani şi jumătate din activitatea fotbalistică şi amendat cu 273.000 de lire turceşti (echivalentul a 72.000 de dolari) din cauza "propagandei separatiste şi ideologice", a indicat TFF. În Turcia, o suspendare mai mare de trei ani duce la o suspendare pe viaţă, astfel încât Naki nu va mai putea juca niciodată fotbal în această ţară.

Naki a postat duminică un video pe reţelele de socializare, o invitaţie la a participa la o adunare în oraşul german Koln, în semn de protest faţă de ofensiva militară a Turciei în regiunea Afrin din nordul Siriei.

Condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare


Sâmbătă, revista germană Der Spiegel, citând-ul pe avocatul lui Naki, a afirmat că jucătorul vrea să-şi rezilieze contractul cu echipa turcă Amedspor (liga a treia), din motive de securitate, şi să rămână în Germania.

În aprilie 2017, Naki a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru „propaganda teroristă", fiindcă şi-a afirmat susţinerea pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

În această lună, el a afirmat că se teme că a fost atacat din cauza convingerilor sale, în Germania, când asupra maşinii în care se afla s-a deschis focul.

Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră PKK o organizaţie teroristă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel