Fotbal: Maradona şi tehnologia care interzice „mâna lui Dumnezeu"

Diego Maradona susține sistemul de asistență video pentru arbitri (VAR), chiar dacă această tehnologie nu mai face posibilă o nouă "mână a lui Dumnezeu", scrie Reuters.

Golul înscris cu mâna de Maradona împotriva Angliei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 1986, este una din cele mai comentate faze din istoria fotbalului, la fel ca strălucita acțiune individuală reușită de același jucător la al doilea gol al său în meciul câștigat cu 2-1 de naționala sud-americană. După acea partidă, Maradona a afirmat că golul său a fost înscris de "mâna lui Dumnezeu".

"Desigur, mă gândesc la el de fiecare dată când îmi arăt susținerea pentru folosirea tehnologiei", a declarat Maradona pentru site-ul FIFA. "M-am gândit la el și, desigur, acel gol nu ar fi validat dacă ar fi existat tehnologia. Să vă mai spun ceva: la Mondialul din 1990 mi-am folosit mâna ca să degajez de pe linia porții în meciul cu Uniunea Sovietică (într-o grupă în care a fost și România — n. r.). Am fost norocoși că arbitrul n-a văzut. Atunci nu puteai folosi tehnologia, dar azi e altă poveste", a spus argentinianul.

[citeste si]

FIFA a testat tehnologia VAR la mai multe competiții înaintea Mondialului de anul viitor din Rusia, inclusiv la Cupa Confederațiilor de luna trecută. Massimo Busacca, șeful comisiei de arbitri a FIFA, a afirmat că VAR trebuie perfecționat, notează Agerpres. FIFA a declarat deja că vrea sistemul VAR la Cupa Mondială 2018, iar o decizie în acest sens urmează să fie luată în martie 2018 de IFAB, organismul care girează legile jocului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel