Urmărește emisiunea live


Fotbal. Campionatul Portugaliei se va relua

FC Porto este lider al clasamentului
FC Porto este lider al clasamentului

Liga portugheză de fotbal a anunţat  că intenţionează să reia în data de 4 iunie, cu porţile închise, campionatul primei divizii, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Guvernul portughez a decis, pe 30 aprilie, că liga naţională de fotbal, întreruptă pe 12 martie, se va putea relua începând cu ultimul weekend al lunii mai, sub rezerva adoptării unui protocol sanitar. După adoptarea acestui protocol, instanţele sportive şi sanitare urmează acum să stabilească o listă cu stadioanele care permit respectarea condiţiilor impuse de Direcţia generală de sănătate, a explicat liga lusitană într-un comunicat.

'Pentru a putea garanta că stadioanele sunt riguros inspectate şi că toţi profesioniştii implicaţi în meciuri şi în organizarea acestora vor fi supuşi testelor medicale, data de 4 iunie 2020 este cea vizată pentru primul meci al etapei a 25-a', a precizat liga. Cu zece etape înainte de finalul sezonului, FC Porto este lider al clasamentului, cu un avans de un singur punct faţă de marea sa rivală, Benfica Lisabona, campioana en titre.

Cel puţin opt fotbalişti infectaţi cu Covid-19 au fost depistaţi la sfârşitul săptămânii trecute în loturile a patru cluburi portugheze de primă divizie, unul dintre aceştia la Benfica.

Regulile impuse de autorităţile sanitare prevăd, între altele, ca jucătorii să fie testaţi de două ori pe săptămână, fiind limitate interacţiunile sociale ale acestora cu apropiaţii lor şi cu membrii staff-ului clubului. Meciurile urmează să se dispute 'într-un număr cât mai redus posibil de stadioane', iar organizarea acestora nu va implica adunări mai mari de zece persoane, a mai cerut Direcţia generală de sănătate din Portugalia, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel