FC Hermannstadt - U Cluj, baraj pentru Liga 1. Dunărea Călăraşi a retrogradat

FC Hermannstadt s-a calificat la barajul pentru menţinerea în Liga I de fotbal, după ce a învins-o dramatic pe Dunărea Călăraşi cu scorul de 2-1 (0-0), duminică seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu, într-o partidă din etapa a 14-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului, în timp ce formaţia oaspete a retrogradat în liga a doua. 

Sibienii au marcat golul victoriei prin croatul Ivan Lendric (90+6), care a împins balonul în poartă din câţiva metri, la centrarea lungă a lui Petrişor Petrescu.

Dunărea, care avea nevoie de un egal pentru a prinde locul de baraj, a deschis scorul prin Steliano Filip (77), cu un şut din voleu la centrarea lui Alexandru Bourceanu. FC Hermannstadt a reuşit egalarea prin togolezul Juhvel Tsoumou (85), cu capul din 6 metri, după un corner executat de Petrişor Petrescu.

Finalul a fost unul foarte tensionat, atacantul Ştefan Blănaru (FC Hermannstadt), care fusese înlocuit, primind cartonaş roşu în min. 90+2, pentru bruscarea lui Daniel Benzar, în timp ce antrenorul oaspeţilor, Dan Alexa, a fost trimis în tribună. FC Hermannstadt a dominat meciul, dar în prima repriză nu şi-a creat decât o ocazie, prin Tsoumou (25), blocat de portarul Cătălin Straton. Dunărea a ratat ocazii de gol prin Najib Ammari (28, 45) şi Gabriel Enache (52). Sibienii şi-au creat oportunităţi de gol prin Sergiu Popovici (67), Alexandru Dandea (68), Tsoumou (89), Ionuţ Stoica (90), în timp ce Georgian Honciu (81) a irosit şansa de a tranşa meciul. Meciul a început cu o întârziere de 35 de minute, din cauza terenului îmbibat de apă, după o ploaie torenţială.

Partida s-a prelungit cu 9 minute din cauza întreruperilor. Luni, la Casa Fotbalului, va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din barajul pentru Liga 1, dintre Universitatea Cluj, ocupanta locului al treilea în Liga a II-a, şi FC Hermannstadt, echipă clasată pe antepenultimul loc în Liga I. Cele două partide ale barajului vor avea loc în datele de 8 şi 12 iunie. Concordia Chiajna şi Dunărea Călăraşi au retrogradat în Liga a II-a, de unde au promovat în eşalonul de elită Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni.

FC Hermannstadt - AFC Dunărea 2005 Călăraşi 2-1 (0-0), Stadion Municipal - Sibiu Au marcat: Juhvel Tsoumou (85), Ivan Lendric (90+6), respectiv Steliano Filip (77). Cartonaş roşu: Ştefan Blănaru (FC Hermannstadt, 90+2). Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraş) Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF 

Baraj cu U Cluj

Sibienii vor disputa meciul de baraj pentru rămânerea în Liga 1 cu cei de la Universitatea Cluj. Elevii lui Bogdan Lobonţ au terminat pe locul al treilea în Liga a doua şi vor lupta pentru promovare. 

Pentru moment, Academica Clinceni şi Chindia Târgovişte au obţinut promovarea directă şi vor juca sezonul viitor în prima ligă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel