Fostul primar din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost eliberat

Fostul primar al oraşului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost eliberat, după ce recursul procurorilor a fost respins. El era condamnat pentru luare de mită şi executase jumătate din pedeapsă.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat că Gutău ar putea fi "iertat şi reabilitat" de Partidul Democrat Liberal.

"Eu cred că, dacă societatea dă dreptul unui om care se presupune că a greşit să fie reabilitat, un partid politic cu atât mai mult trebuie să dea acest drept. Dacă a greşit, oricui i se poate întâmpla să greşească şi fiecare are dreptul să fie iertat, să fie reabilitat. Nu vorbesc numai de un drept moral, ci şi de unul legal", a spus Elena Udrea.

Întrebată dacă Gutău va fi reprimit în partid, Udrea a răspuns: "Deocamdată, nu s-a pus în discuţie această problemă, dar nu văd de ce nu".

Mircia Gutău a fost condamnat, printr-o sentinţă definitivă şi executorie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 27 ianuarie 2010, la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită. Gutău a fost închis în Penitenciarul Turnu Severin, iar Judecătoria Drobeta Turnu-Severin a decis eliberarea condiţionată a acestuia.

Fostul primar, acuzat că a pretins, împreună cu fostul viceprimar Nicolae Dicu, 50.000 de euro unui om de afaceri pentru un certificat de urbanism, s-a autosuspendat din PDL după ce a fost condamnat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel