Fostul președinte, Ion Iliescu, despre căsătoria cu Nina şi revoluţie - în cea mai nouă carte

iliescu
iliescu

Ion Iliescu şi-a lansat, sâmbătă, în oraşul natal Olteniţa, cea mai recentă carte, "Fragmente de viaţă şi de istorie trăită". Acesta este cel de-al 21-lea volum lansat de preşedintele de onoare al PSD după Revoluţie.

"Este o carte complexă, dar nu biografică, deşi conţine o scurtă biografie şi câteva texte dinainte de '89. Este mai mult o carte consacrată perioadei post-decembriste, prezintă evoluţia societăţii româneşti, mai ales lumii politice de după. Revoluţia este momentul care a marcat nu numai viaţa mea, ci viaţa tuturor. A fost un moment de cotitură radicală. Trebuie să ştim să apărăm linia călăuzitoare şi proiectul Revoluţiei române din '89", a declarat Iliescu în oraşul în care s-a născut şi unde a copilărit.

O mare parte a cărţii este consacrată căsniciei cu Nina Iliescu: "Ne-am căsătorit când încă eram studenţi, la 21 de ani. Când ne-am mutat la Iaşi, ea a întrerupt activitatea la institut şi a venit cu mine. N-a fost uşor, pentru că eram urmăriţi, aveam microfoane peste tot, în casă, la birou ne erau ascultate telefoanele". Totuşi, cei doi au trecut peste greutăţi. "Avem 60 ani de căsnicie", a conchis Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel