EXCLUSIV  Fostul ministru Ioan Avram a murit. Marius Marinescu: A murit CREIERUL ECONOMIEI. Ăsta a fost cel mai mare regret

Ioan Avram, fost ministru şi chiar vice prim-ministru în perioada comunistă, s-a stins din viaţă aseară. Fostul senator Marius Marinescu a rememorat, în exclusivitate pentru DC NEWS, câteva din amintirile pe care le avea cu fostul demnitar. 

"A murit creierul economiei româneşti din comunism, cel mai longeviv ministru. A fost vicepremier în '89, în Guvernul lui Dăscălescu. A murit aseară. Va fi depus la biserica cimitirului Bellu azi, iar sâmbătă la ora 11:00 va fi slujba de înmormântare. 

S-a născut în 1931, lângă Zalău. A fost director la Reşita, la Vulcan, şi aproape 20 de ani a fost ministrul Construcţiilor de Maşini şi vicepremier, şi răspundea de industrie. Am fost foarte buni prieteni! A fost un om extraordinar, foarte bine documentat. Îmi povestea cu multă plăcere că a fost în vizită cu Nicolae Ceauşescu în 1978, în Marea Britanie, la întâlnirea cu regina Elisabeta a II-a. A fost şi el în una din cele şapte caleşti care au mers de la Gara Victoria la Palatul Buckingham. Vizitele oficiale, atunci, aveau componente politice, dar şi economice. S-a semnat atunci şi cumpărarea motoarelor Rolls-Royce, folosite în industrie. 

Tot el a participat şi la realizarea tunelului prezidenţial care s-a construit în paralel cu metroul Bucureşti. Sunt circa 20 de kilometri de tunel, el a coordonat utilajele care au săpat tunelul care face legătura între cartierul Primăverii, vila lui Iohannis, Ceauşescu şi nu numai, şi Palatul Cotroceni, buncărul lui Hilter de sub Ministerul Apărării Naţionale şi buncărul anti-atomic de sub Casa Poporului. Am foarte multe amintiri cu dumnealui.", a declarat Marius Marinescu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Cel mai mare regret

"Îmi vorbea foarte mult de minele de aur pe care le-am avut noi în Republica Centrafricană, în Congo, Chile, Peru, de minele de diamante din Congo, de toate performanţele pe care le-am avut. Spunea cu regret că industria s-a distrus după 1990! Eram o putere îniante de '90 şi ăsta era cel mai mare regret al domniei sale, că s-au distrus toate performanţele în economie, că s-a distrus prestigiul României în lume", a mai spus fostul senator despre Ioan Avram. 

Ioan Avram a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Zalău în 2014, pentru "contribuţia adusă la dezvoltarea economică" a judeţului Sălaj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel