Fostul deputat şi secretar de stat Aurel Nechita, declarat de ANI

aurel nechita
aurel nechita

Fostul deputat şi secretar de stat Aurel Nechita se află în stare de incompatibilitate, deoarece ocupă simultan funcţia de şef de secţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Galaţi şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină din Universitatea "Dunărea de Jos", anunţă ANI.

Într-un comunicat de presă, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) precizează că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Aurel Nechita, care este decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi, din 7 februarie 2008, dar şi şef de secţie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi, din 9 februarie 2005, scrie Mediafax.

"În urma evaluărilor demarate la data de 16.09.2011, s-au constatat următoarele: Nechita Aurel s-a aflat, în perioada 08.12.2008-12.01.2009, respectiv 01.10.2009 - prezent, în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de Şef de Secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii « Sf. Ioan» din Galaţi, cât şi funcţia de Decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii «Dunărea de jos» din Galaţi, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. b) şi art. 184, alin. (5) şi alin. (12) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii", se arată în comunicat.

Nechita a fost deputat în perioada 2004-2008 şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, între 12 ianuarie şi 1 octombrie 2009.

În perioada 12 ianuarie şi 1 octombrie 2009, el a fost suspendat din funcţia de şef de secţie de la spital, pentru exercitarea funcţiei de secretar de stat.

Potrivit ANI, Aurel Nechita a fost informat, la 20 februarie 2012, despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, respectiv de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La 6 martie 2012, Nechita a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, mai spune sursa citată.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate, precizează ANI, este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy