Fosta termocentrală Doicești, la stadiul de distrugere prin implozie, din 2020

Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro

Fosta termocentrală de la Doicești, unul dintre cele mai importante obiective economice din Dâmbovița, este o amintire.

Dezafectată de mulți ani, fosta termocentrală a ajuns, din 2020, la faza distrugerii imobilelor prin implozie. Una dintre cele mai performante termocentrale din România, care utiliza cărbune inferior, lignit, provenit de la exploatările miniere din bazinul Muntenia, respectiv Șotânga, Filipești, Ceptura, Câmpulung, Termocentrala Doicești livra, în vremurile ei de glorie, energie electrică în sistemul național prin două linii de 220 KV, scrie dbonline.ro.

Termocentrala ocupa o suprafață de 40 de hectare, avea o capacitate de stocare de 450.000 tone cărbune și 7000 tone păcură și era conectată la Sistemul Energetic Național prin stația Târgoviște de 220 kV, situată la 10 km distanță de termocentrală.

Activitatea a fost oprită în anul 2009 din cauza costurilor ridicate de operare și a problemelor de mediu. La acea dată, termocentrala avea o capacitate electrică de 200 MW.

În anul 2014, termocentrala, deținută până atunci de compania Termoelectrica, a fost vândută prin licitație companiei European Energy Communications, deținută de compania European Communications SRO înregistrată în Cehia. Valoarea tranzacției a fost de 60,8 milioane lei (17 milioane de euro), însă la acea dată ,așa cum a scris adevarul.ro, termocentrala se afla deja în procedură de dizolvare și lichidare voluntară, procedură declanșată în anul 2013.

Termocentrala Doicești era o termocentrală din România, situată în localitatea Doicești, Dâmbovița. A fost proiectată de arh. Aurel Doicescu și ing. Costin Moțoiu și a fost pusă în funcțiune în anul 1953. La Doicești și-au făcut mâna cei care au construit sistemul energetic național. Toți au ajuns profesori universitari și au pregătit multe generații de energeticieni valoroși. În anul 2020, construcțiile termocentralei au fost demolate prin implozie.

Vezi și: Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște, situație incertă, deși firme mari vor să-l preia. "Soluția cea mai simplă pentru stat"

Dâmbovița: Serviciul de evidență a persoanelor, deschis și în comuna Ocnița

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel