Fost lider PDL rupe tăcerea după 15 ani. Circuitul banilor pentru funcții- VIDEO

Nicolae Nan, fost președinte PDL Sibiu, a vorbit, pentru "Turnul Sfatului" despre banii care s-au dat în PDL pentru funcții. El consideră că atmosfera din PNL Sibiu va fi tulburată de momentul care se vor stabili listele electorale. 

Nicolae Nan a fost ales o dată președinte al Consiliului Județean Sibiu. A doua oară, în 2000, a pierdut la un vot diferență. 

După 15 ani, el a dezvăluit culisele din PD: "E mai bine să te aleagă poporul. Dacă-l alegi așa, (n.r. prin votul consilierilor județeni) încep aranjamentele. Eu știu. Prima legislatură, în 1996, n-a fost nicio problemă. Am candidat cu Gligor Ciortea. Eu am luat 21, el 19 voturi. Dar a doua șansă, când era așa 30%-PD, 30%-PSD, 10-PNL, erau mai multe partide. Mie îmi trebuiau țărăniștii, că erau cu noi în coaliția guvernamentală dar mă rog, era prefect Lucian Călin. «Stai liniștit că rezolv eu». N-a făcut nimic și am pierdut la un vot. Dar eu n-am vrut să dau bani. Mi-a zis îți dau eu bani... Eu nu cumpăr funcția, să fie foarte clar. Sută la sută se va ajunge la asta. Deja au început potențialii candidați să se gândească la câte voturi au nevoie și de câți bani. Atunci trebuie să-i recuperezi, că nu ai ce face. Păcat că a murit Milucu, că el a dat banii atunci... Câte o sută de milioane la fiecare. Cam trei mii de euro", a spus Nicolae Nana pentru TSTV. 

El susține că atmosfera în PNL Sibiu va fi în curând tulburată: "Depinde de ce se întâmplă la alegerile parlamentare. Care-i primul pe liste, de aici începe disputa. Sibiul nu va mai avea decât doi senatori și cinci deputați. Listele sunt foarte greu de realizat. E greu. Ce să vă spun că nici nu ajungeam la București și reclamația deja ajungea înaintea mea. De ce l-am pus pe acela și nu l-am pus pe celălalt...". Fostul prefect de Sibiu are o părere bună despre copreședinții PNL Sibiu: "Amândoi sunt oameni serioși. Trag la aceeași căruță, să meargă treaba bine. Pe Mircea îl cunosc mai bine pentru că i-am cunoscut părinții, vine dintr-o familie de oameni serioși și harnici. Pe Raluca numai din contactele pe care le-am avut, dar le fel, cred că are intenții bune. Vor pune în primul plan nu interesele personale, ci cele județene sau naționale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel