Fost consilier prezidențial: Or să moară oamenii ca muștele și nu e o exagerare

Iulian Fota, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, a declarat că într-un scenariu pesimist, românii vor muri ca muștele.

"După părerea mea, Hexi Pharma, teoretic, poate fi declarată că o problema de securitate naţională, dar pe lângă HEXI, presa a semnalat şi alte disfuncţionalităţi grave, povestea cu Institutul Cantacuzino, de pildă. (...) Teama de pandemie nu e inventată, e reală", a declarat Iulian Fota la "24 de minute", la Digi24.

Fostul consilier prezidențial a continuat: "Dacă ne lovește, Doamne ferește, vreo pandemie, cum multă lume se teme, ținând cont de fondul ăsta extrem de dezorganizat al nostru pe zona de sănătate, or să moară românii ca muștele și nu e o exagerare. Mă uit la alții ce fac pe zona asta, cum se tem, cum studiază, cum analizează, scenariile pe care le fac...". 

Iulian Fota a mai spus că "pentru viitor, sistemul de sănătate din România este vital. S-ar putea să ne confruntăm cu situații în care românii vor muri nevinovați cu miile, pentru că asistența medicală necesară lor - de la fabricarea unor vaccinuri până la chestii mult mai complicate - să nu fie disponibilă pentru ei". 

El a explicat că CSAT este constituțional abilitat să declare că o problemă e una de siguranță naţională. Ulterior, mingea merge în terenul Guvernului și a instituțiilor abilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel