EXCLUSIV  Forumul de afaceri România Croația. Daraban: Dublăm produsul intern brut

Camera de Comerț a României a României este gazda forumului de afaceri bilateral România - Croaţia. Președintele CCIR, Mihai Daraban, a vorbit în prezența celor doi președinți de stat, Kolinda Grabar-Kitarović și Klaus Iohannis, despre avantajele Ințiativei Celor Trei Mări care ar putea duce la dublarea PIB-urilor țărilor participante, în cazul dezvoltării infrastructurii logistice propuse. 

"Camera de Comerț este deosebit de onorată să gazduiască acest forum al oamenilor de afaceri în  prezența celor mai înalți oficiali ai țărilor noastre. Există un acord semnat recent la Zagreb între Camera de Comerț a României și cea a Croației. 

Deși nu avem o lege a lobby-ului cred că suntem singura entitate, care printr-o lege organică este abilitată să pună față în față decidentul politic cu mediul de afaceri. În același timp vreau să o felicit pe doamna președinte a Croației pentru "Inițiativa celor Trei Mări". Trăim cu speranța că dacă infrastructura logistică s-ar dezvolta pe acest proiect, probabil că țările participante și-ar dubla produsul intern brut. 

Pariem foarte mult pe ceea ce înseamnă coridorul 7 european. Dunărea vrem să o facem cel puțin la nivelul Rinului si să fim in conformitate cu acordurile de mediu de la Paris”, a declarat Mihai Daraban. 

(w670)

România urmează să găzduiască anul viitor Summitul “Inițiativei celor Trei Mări” (Baltică — Adriatică — Neagră), reuniune la nivel înalt ce s-a desfășurat la Varșovia. 

Președintele Klaus Iohannis a propus la Summitul “Inițiativei celor Trei Mări” din această vară ca următoarea reuniune să aibă loc în 2018 la București. Toți liderii prezenți la Summitul de la Varșovia au fost atunci de acord cu propunerea lui Klaus Iohannis. 

La evenimenttul de astăzi găzduit de Camera de Comerț și Industrie a României, realizat în colaborare cu Camera de Economie a Republicii Croația, au fost prezenți atât preşedintele Republicii Croaţia, Kolinda Grabar-Kitarović, cât și Klaus Iohannis, preşedintele României.

(w670)

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel