Forum de afaceri România - India, 19 septembrie

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în parteneriat cu Ambasada Indiei în România şi Confederaţia Indiană a Industriilor, cu sprijinul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), organizează miercuri Forumul de afaceri România-India.

Evenimentul face parte din programul misiunii economice indiene ce se va deplasa în România în perioada 18-20 septembrie, cu prilejul vizitei oficiale a vicepreşedintelui Indiei, Venkaiah Naidu.

Forumul oferă participanţilor din cele două ţări oportunitatea de a întâlni potenţiali parteneri de afaceri, de a construi noi parteneriate, dar şi de a le dezvolta pe cele existente. De asemenea, cu prilejul vizitei delegaţiei indiene, va avea loc semnarea acordului de colaborare între Camera bucureşteană şi Confederaţia Indiană a Industriilor (CII).

Delegația indiană

Din delegaţia indiană fac parte oameni de afaceri ce activează în: agricultură şi prelucrarea produselor alimentare, industria farmaceutică, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, industria auto, turism şi ayurveda (medicină tradiţională indiană).

Vizita vicepreşedintelui Indiei, Venkaiah Naidu, este inclusă în programul ce marchează aniversarea a 70 de ani de relaţii diplomatice între India şi România, iar componenta economică a vizitei are menirea de a încuraja proiectele de investiţii, comerţul şi contactele bilaterale între cele două comunităţi de afaceri.

Schimburi bilaterale

În anul 2017, valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de 642 milioane de dolari (+26,9% faţă de anului anterior), din care exportul a fost de 306 milioane de dolari (+30,1%, comparativ cu anul 2016 şi cea mai înaltă valoare din ultimii 9 ani), iar importul de 336 milioane de dolari (+24,2%, comparativ cu 2016).

Tendinţa de creştere a schimburilor comerciale româno-indiene a continuat şi în prima jumătate a anului curent, când volumul total s-a majorat, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, cu 48,2%, din care: exportul cu 32,8%, iar importul cu 59,2%.

India este în prezent al doilea partener al ţării noastre din Asia (după R. P. Chineză, depăşind Japonia şi Republica Coreea).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel