Formularul 600. Scandal în Parlament. Ministrul de Finanțe și șeful ANAF, audiați în Comisie

Peste 200.000 de persoane sunt scandalizate din cauza Formularului 600 pe care trebuie completat și depus la ANAF până la sfârșitul lunii ianuarie.

Astfel, marți, la Comisia economică din Parlament, deputatul PNL, Daniel Zamfir, a trimis o solicitare către ministrul Finanțelor, dar și către șeful ANAF, aceștia  urmând  să dea explicații referitoare la Formularul 600, în vederea determinării contribuției de asigurări sociale (CAS) și a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS), formular care a creat un adevărat haos printre cei peste 200.000 de contribuabili care trebuie să-l completeze și să-l depună până la sfârșitul aceste luni la Fisc. 

Potrivit noilor reglementări, la un venit de 1.900 de lei net, contribuabilul trebuie să achite circa 7.900 lei în rate trimestriale, începând cu luna martie. La un calcul simplu, CAS și CASS ar reveni în cuantum de minim 665 lei/lună, adică 7980 lei pe an.

Lucrurile nu mai por rămâne așa. Șeful ANAF trebuie să vină și să explice și să oprească haosul creat printre contribuabili, a declarat Daniel Zamfir le România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel