Formularul 600. Avocatul Piperea, estimări sumbre: Asta e marea problemă!

Calcule noi care arată cât de mulți bani se pot pierde în urma Formularului 600.

România TV a făcut un calcul centrat pe suma de 1.900, în sensul în care salariul minim brut se modifică din ianuarie 2018 iar aceste sume impuse de formular sunt percepute pentru încasările din 2017. Mai concret, se poate plăti mai mult deși se va încasa mai puțin în acest an.

Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit despre taxele pentru aceste venituri din 2017, pe lângă cozile pe care românii le îndură la Fisc, aducând clarificări.

„Trebuie să vă spun că e necesară o corecție, este vorba despre un venit care rezultă exclusiv dintr-un salariu. Nu există aceste contribuții suplimentare despre care se vorbește. Mai mult, atât contribuția de asigurări sociale cât și cea de asigurări de sănătate nu se achită de către salariat, deci nu trebuie să stea nimeni la coadă pentru asta, ci se achită de către angajator.

Este vorba despre venituri suplimentare față de salariul respectiv. Dacă aceste venituri suplimentare sunt mai mari de 1.900 de lei, atunci se aplică CAS și respectiv CASS. Aici apar probleme destul de delicate fiind vorba pe de o parte de venituri suplimentare, omul muncește în plus și vede că munca sa se duce aproape în totalitate la stat, pe de altă parte este vorba despre venituri din profesii independente sau din activități independente care cred eu, după estimările făcute zilele trecute, o să afecteze nu doar 220.000 de persoane. Cred că vorbim de aproape 1 milion și jumătate de persoane. Asta este marea problemă.

Dacă este vorba despre persoane care realizează numai venituri din salarii nu trebuie să mai meargă la Fisc, ele sunt achitate de angajator. Cei care completează Formularul 600 sunt cei care se află în situația de a avea un venit salarial și un venit suplimentar: drepturi de autor, prestare de servicii sau PFA, etc. Doar în aceste situații se merge la Fisc”, a declarat Gheorghe Piperea la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel