FORMULAR 600. Eugen Teodorovici anunță SCHIMBĂRI esențiale: Pleacă, indiferent cine se supără

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a oferit informații noi, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii "Subiectiv".

"A plecat totul de la faimosul Formular 600. Aveam șapte formulare pentru toate persoanele fizice. Și, atunci, am spus că este logic să fie un singur formular. Le-am comasat, le-am simplificat, și avem o singură declarație unică. Un singur termen de depunere, un singur termen de plată. Se schimbă câteva lucruri esențiale, și anume că devii asigurat medical la momentul la care depui formularul, și nu la momentul în care plăteai, cum era înainte", a declarat, la Antena 3, ministrul Teodorovici.

"Nu luăm ca până acum referința anului trecut pentru a plăti anticipat un impozit. Fiecare poate estima, se poate pune și zero, dar dacă pune zero nu va mai avea acel sistem de bonificație. Dacă plătește până la 15 iunie, când este data limită de depunere. Dacă depune online și plătește și online are o bonificație de 10%. Dacă depune pe hârtie are o bonificație de 5%", a mai spus Teodorovici.

"Toți vor fi online în 2019"

De asemenea, a transmis un mesaj important, punctând că vrea să fie înțeles fără alte conotații. "Vreau să spun un lucru foarte clar, să fie înțeles foarte bine, fără alte conotații: nu ne permitem să ținem țara pe loc. Țara asta e și a celor care, poate, nu pot și nu știu astăzi să completeze, dar și a celor care vor să fie altfel țara aceasta. Toți vor fi online în 2019. Cine nu știe, nu poate, va fi sprijnit", a declarat ministrul.  

"Se va reduce numărul de personal"

"Va fi un birou de informare, de sprijin, pentru cei care au întrebări de orice natură, nu doar pentru formulare. Cu acest formular, se va reduce numărul de personal, în sensul că luăm oameni de acolo și îi vom duce în alte zone unde avem nevoie de ei", a mai spus Eugen Teodorovici.

"Pleacă, indiferent cine se supără"

"Eu am să fac multe incursiuni prin birourile din țară, din București. Și le spun foarte clar, nu vreau să ameninț pe nimeni. Vreau să fie foarte atenți când ies la televizor sau comunic. Trebuie să fie atenți la tot ceea ce spun și să preia fiecare exact același stil, ritm și mod de a discuta și comunica cu oamenii. Dacă voi intra și voi vedea, la fața locului, că se întâmplă chestiuni de neacceptat – felul în care se poartă la ghișeu, în care răspund la ghișeu, orice – repet, omul pleacă, indiferent cine se supără", a subliniat ministrul Finanțelor.

[citeste si]

De asemenea, a mai spus că România are și va avea bani pentru pensii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel