FORMULAR 600. Anunț din Ministerul de Finanțe

Irina Constantin / 20 feb 2018 / 13:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Oana Iacob, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, a anunțat că vor ieși cu un proiect privind Formularul 600 până în 15 aprilie. 

Oana Iacob a anunțat că în acest moment se are în vedere simplificarea sistemului de declarare şi plată. 

”Se află în lucru un mecanism care are în vedere o simplificare a sistemului de declarare şi plată a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice. După finalizarea mecanismului, se va ieşi cu noul proiect pentru a face obiectul dezbaterii publice. Dezbaterea publică va fi iniţiată după definitivarea coordonatelor. Suntem în discuţii cu ANAF, CNAS şi, după finalizarea acestor dezbateri, vom discuta şi cu categoriile de persoane fizice. Până pe 15 aprilie se va finaliza”, a spus Oana Iacob.

”Nu se realizează analize punctuale”

Potrivit acesteia, imediat ce se finalizează analizele la nivelul ministerului, vor comunica acest lucru pentru a se consulta.

”În actualul program de guvernare se prevede analiza oportunităţii privind impozitul pe venitul global la nivelul persoanelor fizice. La acest moment nu se realizează analize punctuale din această perspectivă”, a adăugat secretarul de stat în MFP.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23