FORMARE GUVERN. Liviu Dragnea, declarațiile zilei - LIVE TEXT

Președintele PSD, Liviu Dragnea, ține o conferință de presă joi, la ora 20.00. 

VEZI ȘI: NOUL PREMIER PSD. Dragnea: Propunerea NU poate fi refuzată

Rămâneți pe DC News pentru a afla ce va declara Liviu Dragnea în contextul în care toată lumea așteaptă numele viitorului premier al României după rezultatul istoric al alegerilor înregistrat de Partidul Social Democrat.

Iată cele mai importante declarații ale președintelui PSD:

Este prima mea conferință de presă de după alegeri. Vă mulțumesc tuturor celor care ați participat la vot și în mod special tuturor celor care ne-ați dat încredere. 

PSD vrea să colaboreze cu președintele Iohannis în toate proiectele care vizează stabilitatea politică, stabilitatea României, precum și în procesul de instalare a unei guvernări stabile. 

Am urmărit ce s-a discutat în spațiul public în ultimele zile. Credeam că toată lumea va înțelege că s-a terminat campanie, dar atacurile murdare la adresa mea au continuat. PSD a câștigat fără dubiu aceste alegeri. Românii nu au votat nici pentru un guvern tehnocrat, nici pentru unul liberal. Cei care ignoră votul profund democratic și liber al românilor nu doar că greșesc, dar încalcă voința cetățenilor care au votat.

Tot ce am promis în campania electorală va fi respectat la virgulă.

Noua guvernare PSD se va deosebi semnificativ de celelalte guvernări. Avem deja programul de guvernare care a fost votat de români. Guvernarea nu va mai pleca de la probleme conjuncturale, ci se va urmări realizarea unor politici publice.

Vrem că construim spitale noi, grădinițe, școli. Vom crește bursele pentru studenți.

O altă direcție importantă va viza situația tinerilor din România. Vrem să stopăm plecarea lor din țară.

Începând de la 1 ianuarie sperăm să intre în vigoarea legea eliminării celor 102 taxe. Așteptăm decizia CCR.

După investirea noului guvern, vom crește salariul minim pe economie la 1450 lei. Pensia minimă va crește.

1 august - demararea unor crește și grădinițe.

MAJORITATE PARLAMENTARĂ

Astăzi BEC a stabilit repartizarea mandatelor de deputați și senatori. Am auzit vorbindu-se despre două condiții - condiție matematică și una politică pentru realizarea unei majorități parlamentare. PSD + ALDE = un număr suficient de mare pt a deține majoritatea. Condiția matematică s-a îndeplinit. Condiția politică a fost îndeplinită de români la vot. Cine nu are de gând să respecte votul de duminică înseamnă că nu respectă democrația.

CONSULTĂRI IOHANNIS

Nu am refuzat niciodată o invitație la consultări dacă se încadrează în prevederile constituționale. Atâta timp cât nu se finalizase procesul de numărătoare a mandatelor nu aveam pe ce bază să discutăm. S-a dovedit că nu au dus la niciun rezultat. Am spus în timpul campaniei că nu putem merge la consultări decât în limitele Constituției.

Relația cu ALDE

Am avut prima întâlnire cu colegii de la ALDE. 

DISCUȚIE CU DACIAN CIOLOȘ

Vreau să vb despre filmul discuției. Duminică seara și telefon am primit mai multe apeluri de la Dacian Cioloș. Am răspuns și mi-a zis că vrea să ne vedem referitor la anumite intenții pe care le are guvernul. Fiind și anunțat în presă, în mod cinstit, l-am invitat la sediul PSD așa cum a venit și prima dată când a cerut votul pt investitură. A refuzat să vină la sediul PSD. Este un detaliu, dar am vrut să fiu cinstit. Am convenit să purtăm această discuție la tel. Mi-a spus despre dorința de a proroga anumite acte normative. I-am zis că are toată deschiderea și puterea să decidă ce vrea. Am apreciat că a dorit să vb cu mine despre asta. M-a deranjat atitudinea dl Pîslaru care nu știu dacă știa cine a sunat pe cine sau pur și simplu era încă lansat în campania electorală și nu apucase să pună frână și o ținea cu atacurile.

Din moment ce m-a sunat, i-am amintit că noi în campanie, pe lângă pachetul mare care vizează creșterea veniturile și relaxare fiscală, reducerea TVA o avem în vedere din 2018. Vreau să vă spun care au fost argumentele - am zis că obiectivul major îl reprezintă transferul din creșterea ec în buzunarele românilor. Vrem scădere accizelor la carburanți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel