Ford, scandal uriaș: ”Nu am înșelat niciodată”

Ford
Ford

Ford a anunţat că autorităţile germane investighează modelul Mondeo cu motor diesel, dar nici una dintre maşinile produse de companie nu este echipată cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un email transmis joi, Ford Germania a precizat că toate vehiculele şi motoarele sale, inclusiv cele mai noi motoare diesel, îndeplinesc actualele standarde privind emisiile şi nu conţin dispozitive ilegale. 

Producătorul american a precizat că a fost contactat de Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) în legătură cu modelul Mondeo 2.0 TCDi şi s-a angajat să coopereze cu autorităţile de la Berlin. 

Revista germană WirtschaftsWoche a fost prima care a anunţat că modelul Mondeo este verificat de KBA, la solicitarea Ministerului Transporturilor, pentru că ar fi fost echipat cu dispozitive ilegale. 

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor din Germania nu au putut fi contactaţi pentru comentarii. 

WirtschaftsWoche susţine că inspecţiile au fost determinate de datele obţinute cu ocazia testării emisiilor care ar putea indica folosirea unor astfel de dispozitive. 

WirtschaftsWoche citează declaraţia şefului Ford Germania, Gunnar Herrmann, care dezminte orice nereguli. 

"Niciun dispozitiv ilegal nu a fost folosit la motoarele diesel. Ford niciodată nu a înşelat şi nu a folosit şmecherii", a afirmat Gunnar Herrmann pentru revista germană. 

Ford şi principalii trei producători auto din Germania - VW, Daimler şi BMW - au anunţat săptămâna aceasta că vor acorda subvenţii pentru cei care renunţă la vehiculele diesel mai vechi pentru altele care poluează mai puţin. 

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România. 

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (din care peste 700.000 în Italia) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel