Ford, probleme sistem frânare. Rechemări în service

Ford
Ford

Autoritatea americană responsabilă pentru siguranţa rutieră (NHTSA) a anunţat marţi că investighează existenţa unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare al sedanurilor Fusion şi Mercury Milan produse de Ford Motor Co. în perioada 2009-2011, transmite Reuters citat de Agerpres.

Ancheta a fost demarată în data de 20 decembrie şi priveşte unul din cele mai populare modele produse de Ford, sedanul Fusion. Producţia modelului Mercury Milan a încetat între timp. NHTSA estimează că ar fi implicate aproximativ 475.000 de vehicule, fiind posibil ca la finalul anchetei să fie decisă o rechemare în service.

NHTSA a precizat că a primit mai multe zeci de sesizări de la consumatori care s-au plâns că în momentul în care automobilul trece peste o suprafaţă alunecoasă sau cu denivelări, sistemul ABS ar putea să nu funcţioneze în mod incorect. Aceasta ar creşte distanţa necesară pentru oprirea vehiculului, ceea ce creşte şansele unui accident.

Ford Motor Co., producătorul celor două vehicule, a anunţat că va coopera cu oficialii NHTSA în cursul anchetei.

Modelele Ford Fusion şi Milan produse în perioada 2009-2011 au mai fost implicate şi în alte rechemări. Astfel modelele Fusion şi Milan produse în perioada 2006-2011 s-au numărat printre cele 1,9 milioane vehicule Ford afectate de problemele la airbagurile Takata iar aceleaşi modele produse în 2010 şi 2011 au fost rechemate la service pentru posibile probleme la rezervorul de combustibil.

În România, Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost. Începând din toamna anului 2017, Ford va construi la Craiova SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport, model care va fi comercializat pe toate pieţele europene ale Ford, mai puţin în Rusia, şi pentru care va investi 200 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel