Ford, Nissan şi BMW dau în judacată un furnizor de componente auto

Ford Motor, Nissan Motor şi subsidiara BMW din America de Nord îl acuză pe producătorul nipon de piese auto, Takata Corp, de fraudă.

Producătorii auto i-au intentat proces producătorului nipon de piese auto Takata, încercând astfel să îşi acopere pierderile suferite din cauza airbagurilor defecte, care pot exploda şi pulveriza cioburi metalice, transmite Agerpres.
Producătorii auto susţin că Takata a ascuns informaţiile referitoare la airbaguri. Ei se luptă cu plângerile consumatorilor, care pretind că firmele auto ştiau de dispozitivele defecte. Autorităţile susţin că airbagurile defecte de la Takata au provocat pe plan mondial moartea a 17 persoane şi rănirea a sute de persoane.

Procesul împotriva Takata vine într-un moment dificil pentru compania niponă. Agenţia de presă Kyodo anunţa lrecent că Takata ar putea intra în faliment după ce va separa diviziile viabile într-o nouă companie. Problemele de la Takata au forţat companiile auto să iniţieze cea mai mare rechemare în service din istoria industriei auto.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel