Ford România și Mercedes România recheamă mașini în service

Ford România și Mercedes-Benz România recheamă în service o serie de mașini aflate în pericol. 

Ford România a notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) despre începerea derulării unei campanii de rechemare în service a 112 autoturisme Ford Kuga. ”Duzele încălzite ale spălătorului de pe anumite autovehicule Kuga pot avea elemente de încălzire care nu sunt etanşate corect. Există posibilitatea ca etanşarea incorectă să provoace corodarea din cauza pătrunderii ape şi supraîncălzirii duzelor. Un element de duză supraîncălzit va deteriora carcasa duzei şi poate determina încălzirea locală/aprinderea grilei băii, însoţită de fum şi miros de fum”, potrivit documentului.

Dealerii Fod vor monta noi duze de spălător, fără costuri pentru client. Vor fi trimise scrisori în legătură cu această campanie tuturor utilizatorilor de autoturisme afectate pentru a se prezenta la cel mai apropiat reparator autorizat Ford. Durata intervenţiei este de aproximativ 18 minute.

[citeste si]

Mercedes-Benz România recheamă în service două autovehicule G Class model 463. ”În cadrul monitorizării globale a produselor, Daimler a observat că, în anumite cazuri, este posibil ca respectivul cablu tirant dintre mânerul interior al uşii şi închizătoarea acesteia să nu fi fost fabricat conform specificaţiilor”, se arată în document. În urma producerii unui accident, pentru deblocarea închizătorii de uşă ar putea fi necesare forţe de acţionare sporite.

”Nu poate fi garantat faptul că pasagerii mai pot ieşi din autovehicul”

”Există posibilitatea ca respectivul cablu tirant să nu facă faţă acestor forţe sporite. În acest caz, uşa nu ar mai putea fi deblocată din interior, cu ajutorul mânerului interior al uşii şi nu poate fi garantat faptul că pasagerii mai pot ieşi din autovehicul. Acest lucru ar putea amplifica gradul de rănire. Deblocarea uşii din exterior este asigurată în orice moment”, menţionează sursa citată.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy