FORD face un anunț istoric! Ce mașină lansează în 2021

FORD a făcut un anunț istoric cu privire la tipul de autoturism pe care îl va lansa în anul 2021.

Ford este primul constructor care ne oferă un termen de așteptare până la dezvoltarea primei mașini 100% autonome. Aceasta va fi utilizată de flote precum cele de taximetrie sau de ridesharing și nu va fi disponibilă în prima fază la achiziție pentru persoanele fizice, scrie automarket.ro.

După ce marii constructori auto au tatonat în ultimii ani zona mașinilor autonome și s-au ferit să ofere ținte legate de dezvoltarea mașinilor care vor putea să se conducă singure, Ford sparge gheața și anunță cât se poate de oficial, printr-un comunicat de presă publicat astăzi, că anul 2021 va aduce o mașină full-autonomă, fără volan și fără pedale de accelerație și frâne.
Mașina va fi disponibilă în prima fază la achiziție exclusiv pentru flotele companiilor de taximetrie și de ride-sharing precum Uber sau Lyft, cauza fiind legată de costurile mai mari decât cele ale unei mașini "normale". Totuși, Ford susține că mașina va fi disponibilă în volume mari și că nu va fi un simplu experiment, ci un model care va da startul unei noi ere în lumea auto.

"Deceniul care urmează va fi definit de automatizarea automobilului, iar vehiculele vor avea un impact semnificativ în societate. Suntem determinați să punem pe stradă o mașină autonomă care poate îmbunătăți siguranța și care va rezolva provocări sociale și de mediu cu care se confruntă milioane de oameni, nu doar cei care-și permit mașini de lux", spun cei de la Ford în comunicatul oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel