Ford Ecosport, Craiova: Un sfert din componente, produse în România

Ford va fabrica la Craiova un motor de 1,5 litri pe benzină
Ford va fabrica la Craiova un motor de 1,5 litri pe benzină

Preşedintele Ford România, John Oldham, a afirmat joi, cu prilejul lansării producţiei noului EcoSport la fabrica din Craiova, că 25-30% dintre componentele modelului vor fi produse în România. 

"25-30% din componentele EcoSport sunt produse în România. Avem pe platforma noastră din Craiova 10 furnizori şi este un lucru foarte important pentru noi şi evident că ne dorim să aducem în Craiova şi în România şi alţi furnizori. Dar ne uităm şi la alte oportunităţi de a aduce şi alte produse", a spus preşedintele Ford România. 

Acesta a afirmat că volumul producţiei EcoSport va fi mai mare faţă de cel al modelului B-Max, la care fabrica a renunţat la 1 septembrie a.c., şi 60% din motoarele produse la Craiova vor fi folosite pentru echiparea EcoSport. 

Potrivit preşedintelui Ford România, primele modele EcoSport produse la Craiova vor ajunge pe piaţa din Europa la începutul anului viitor, când începe şi campania la nivel european. 

[citeste si]

Compania Ford nu a anunţat până acum preţul EcoSport şi nici care va fi volumul de producţie, Oldham afirmând că estimările arată că volumul de producţie va fi mai mare decât cel al B-Max. 

Fabrica Ford din Craiova a lansat, joi, producţia noului SUV EcoSport pentru piaţa din Europa pentru a acoperi, potrivit companiei, cererea în creştere a clienţilor acestui segment. Reprezentanţii Ford Europa au afirmat că pentru producţia noului model compania a investit la Craiova circa 200 de milioane de euro şi urmează să angajeze încă 1.700 persoane, astfel că la finalul anului fabrica din judeţul Dolj va avea 3.900 de salariaţi. 

Fabrica din Craiova va fi singura unitate Ford unde se va produce modelul EcoSport pentru Europa (cu excepţia Rusiei). În total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de pieţe de pe patru continente. Acestea includ pieţe foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud. Alături de noul EcoSport, la Ford Craiova va continua producţia motorului Ford 1.0 EcoBoost, singurul câştigător al titlului "Motorul Internaţional al Anului" timp de patru ani consecutivi. 

La lansarea producţiei EcoSport au participat preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, alături de aproape 4,000 de angajaţi Ford, în momentul în care de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova a ieşit primul exemplar EcoSport, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel