Ford aduce la Craiova specialiști germani şi britanici pentru lansarea producţiei B-Max

ford
ford

Începând de luni, 150 de ingineri germani și britanici vor fi prezenți la Craiova pentru a asista la lansarea producției modelului B-Max în România şi a motorului EcoBoost. Pentru acest lucru, Ford a contractat un zbor charter săptămânal pe aeroportul din Craiova, timp de opt luni.

Aeronava, un Boeing 737, va opera începând de luni două zboruri săptămânale, luni pe relaţia Londra - Koln - Craiova şi vineri cursa Craiova - Koln - Londra, au declarat pentru Mediafax surse apropiate companiei americane.  Reprezentanţii Ford România au confirmat informaţia.

"Ford România confirmă că, începând de săptămâna viitoare, un zbor de tip charter va transporta saptâmânal la/de la Craiova ingineri de la centrele Ford din Germania şi Marea Britanie. Obiectivul acestora este de a sprijini lansarea producţiei noului B-Max, precum şi a motorului de 1 litru EcoBoost la fabrica Ford de la Craiova", au spus reprezentanţii companiei.

La rândul lor, reprezentanţii aeroportului din Craiova au apreciat că, odată cu începerea producţiei la uzina Ford, numărul pasagerilor pe segmentul business se va dubla.

Conceptul modelului B-Max a fost prezentat în luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar în iunie Ford a început să fabrice la Craiova primele prototipuri. Producţia de serie va începe în prima jumătate a acestui an.

De asemenea, la începutul acestui an, la Craiova va intra în fabricaţie şi cel mai mic motor construit până acum de Ford - EcoBoost de 1 litru.

Citește și:

Ford a prezentat mini SUV-ul fabricat la Craiova. Vezi cum arată – GALERIE FOTO

Primele imagini cu Ford B-Max, care va fi construit la Craiova – GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel