Forbes. Ion Țiriac, singurul român inclus în topul miliardarilor

Ion Tiriac
Ion Tiriac

Ion Ţiriac este  singurul român inclus în ultima ediţie a topului miliardarilor publicat marţi de Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 1.867 la nivel mondial.

Comparativ, anul trecut Ion Ţiriac avea o avere de 1,1 miliarde de dolari ceea ce îl plasa pe locul 1.795 la nivel mondial în topul Forbes.

Un număr record de 2.208 miliardari au fost incluşi în cea de a 32-a ediţie a clasamentului anual al miliardarilor lumii elaborat de Forbes. "Cei superbogaţi au continuat să se îmbogăţească, majorând decalajul dintre ei şi ceilalţi", au subliniat editorii Forbes, Luisa Kroll şi Kerry A. Dolan.

Cu o avere de 112 miliarde de dolari, în creştere faţă de 39,2 miliarde dolari în 2017, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a urcat pe prima poziţie în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei, devansându-l pe Bill Gates, a cărui avere a crescut totuşi până la 90 miliarde de dolari, de la 86 miliarde dolari anul trecut. Fondatorul Microsoft a ocupat poziţia de lider în clasamentul Forbes de 18 ori în ultimii 24 de ani.

[citeste si]

Urmează în ordine, Warren Buffett, cu o avere de 84 miliarde de dolari, în creştere faţă de 75,6 miliarde dolari în 2017, francezul Bernard Arnault, care a urcat şapte poziţii până pe locul patru graţie unei averi de 72 de miliarde de dolari, care îl transformă în cel mai bogat om din Europa.

Pe locul cinci se situează fondatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, care are o avere de 71 miliarde de dolari. Pe locul şase este miliardarul spaniol Amancio Ortega, proprietarul Zara, cu o avere de 70 de miliarde de dolari, în scădere cu 1,3 miliarde de dolari comparativ cu 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel