Fondurile europene. Maria Grapini, întrebare cheie

Mihai Ciobanu / 20 oct 2018 / 08:27 Salveaza PDF Comentarii
Maria Grapini
Descriere foto: Maria Grapini

Fondul social european Plus (FSE+) este un instrument financiar al UE, creat cu intenția declarată a Comisiei Europene de susținere a diverselor categorii de persoane care au nevoie de sprijin. Dincolo de intențiile teoretice însă, ceva nu se leagă. Așa consideră europarlamentarul umanist, Maria Grapini, care a cerut explicații clare CE, indicând și sursa suspiciunilor, logice în opinia sa.

“Includerea FSE+ într-un cluster separat de politica de coeziune ar putea să afecteze abordarea holistică (integrată) în ceea ce privește coeziunea în toate dimensiunile sale (economică și socială). Cum consideră Comisia că va putea FSE+ să sprijine într-o manieră corespunzătoare obiectivul de atingere a coeziunii sociale, dacă FSE+ este separat de politica de coeziune?”, a scris Maria Grapini CE.

Comisia a asigurat-o pe umanistă că FSE+ rămâne parte a politicii de coeziune iar integrarea sa într-un grup specific este menită să asigure vizibilitate priorității politice vizând investițiile în oameni, cu precizarea că FSE+ va continua să contribuie la asigurarea coeziunii, în special a coeziunii sociale, așa cum se prevede în Tratat. CE scrie negru pe alb că fondul va fi principalul instrument care va sprijini punerea în aplicare a pilonului european al drepturilor sociale.

“Acest lucru este garantat, deoarece, în conformitate cu propunerile Comisiei, punerea sa în aplicare ar urma să se bazeze pe un regulament unic de stabilire a unor norme comune pentru Fondul european de dezvoltare regională, Fondul de coeziune și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime, precum și pe norme financiare pentru aceste fonduri și pentru alte 3 fonduri”, se arată în răspunsul transmis Mariei Grapini.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26