Fondurile europene, condiţionate de statul de drept. Dacian Cioloş: A fost o PRIORITATE. Sunt încântat

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a salutat acordul provizoriu de condiţionare a acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept. 

"Protejarea fondurilor europene prin impunerea respectării statului de drept a fost de mult timp o prioritate a grupului Renew Europe. Sunt încântat de faptul că putem să punem bazele acestei legislaţii inovative. Renew Europe îşi respectă promisiunile făcute cetăţenilor europeni. Credem cu adevărat că este de neacceptat ca unele ţări europene să folosească în continuare banii europenilor plătitori de taxe pentru a-şi întări propriul iliberalism şi pentru a submina drepturile fundamentale ale cetăţenilor europeni. Astăzi, facem un pas important spre oprirea acestor lucruri. Uniunea Europeană nu este o maşinărie de bani, este o uniune de valori şi drepturi fundamentale, care trebuie să fie apărate. Iar mecanismul statutului de drept va întări asta. 

Este un mecanism care credem că va juca un rol important în întărirea statului de drept şi care va face totul pentru a aduce progresul în proiectul european.", a declarat Dacian Cioloş la Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel