EXCLUSIV  Fonduri UE. Rovana Plumb anunță măsurile importante negociate la Bruxelles

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Rovana Plumb a explicat la interviurile DCNews Live care sunt ultimele măsuri negociate cu Bruxelles-ul pentru simplificarea accesării fondurilor Europene de către România. Ministrul delegat pentru Fonduri Europene spune că a reușit eliminarea unui criteriu discriminatoriu, dar și implementarea unei măsuri care va crește gradul de absorbție. 

"Au fost niște criterii discriminatorii, așa le-am considerat în ceea ce privește accesul potențialilor beneficiari la a atrage fonduri europene, în sensul că nu puteau să aplice decât în special pe finanțarea capitalului uman pe piața forței de muncă decât acele companii care aveau experiență de cel puțin un an în accesarea fondurilor europene. Am eliminat aceste criteriu discriminatoriu. Astăzi fondurile europene pot fi accesate de orice persoană juridică ce are sau nu experiență în accesarea fondurilor europene," a declarat Rovana Plumb la DCNews Live. 

Totodată, ministrul delegat pentru Fonduri Europene a reușit să convingă Bruxelles-ul să implementeze o măsură care în alte state europene exista încă din exercițiul bugetar 2007-2013. Acesta prevede accesarea unor sume peste fondurile inițial alocate, astfel că viitoarele corecții vor putea fi suportate din bugetul UE. 

"Pe de altă parte am mărit rata de supracontractare pe fiecare domeniu în parte, care este susținut din fonduri europene. Subcontractarea a fost mărită cu 150 % pe fiecare program. Știți bine că în urma multor proiecte care necesită procedură de achiziție publică, întotdeauna valoarea proiectului se diminuează, existând o serie întreagă de economii. În acest sens, pentru a mări gradul de contractare și absorbție am decis să supracontractăm," a mai spus Rovana Plumb. 

Vezi răspunsul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel