Fonduri europene: Tudose: Voi urmări personal...

Mihai Tudose spune că va urmări personal efortul de îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor europene, precizând că aceşti bani sunt necesari pentru a susţine creşterea economică.

Conform unui comunicat al Guvernului, premierul Tudose a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, după întrevederile avute, la Bruxelles, cu mai mulţi oficiali europeni.

Şeful Executivului a cerut celor doi miniştri să pregătească, cu prioritate, până la 20 septembrie, simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbţia fondurilor europene, notează Agerpres. "Voi urmări personal tot acest efort de îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor europene. Avem nevoie de aceşti bani pentru a susţine creşterea economică. Miniştrii au tot sprijinul meu pentru a debloca sau accelera lucrurile, astfel încât să recuperăm întârzierile", a declarat Tudose.

De asemenea, şeful Guvernului a cerut miniştrilor Shhaideh şi Plumb să se asigure că procedurile necesare pentru începerea construcţiei celor trei spitale regionale pot fi finalizate până la sfârşitul acestui an, astfel încât lucrările să înceapă de anul viitor, conform celor discutate şi marţi la Bruxelles, se mai arată în comunicat.

Amintim că, marţi, premierul Mihai Tudose a afirmat, la Bruxelles, vorbind despre fondurile europene, că în această săptămână s-a reuşit deblocarea a 600 de milioane de euro. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel