EXCLUSIV  Fonduri europene. Primarul Beg: ”Eu am spus de mult că asta este soluția”

Cum pot comunele mici să acceseze fonduri europene, ne-a spus primarul Nicolae Beg, cel care conduce una dintre cele mai mici administrații din țară.

Pentru administrațiile locale care doresc să acceseze fonduri europene, criteriile sunt un coșmar. Spre exemplu, reducerea numărului de locuitori afectează bugetul primăriei Marga, la fel ca la orice altă comună din România.

”Suntem comuna cu cel mai mic buget din județ. Bugetul nostru din taxe și încasări se ridică la 300.000 de lei. Nu ne acoperim nici banii de salarii”, ne-a dezvăluit primarul Beg.

Reorganizarea administrativă ar putea fi o soluție?

”Eu am făcut propuneri de comsare a comunelor, dar multor colegi primari nu le prea convine. Eu sunt de acord cu comasarea comunelor. Este normal. Ca să implementezi un proiect european punctajul începe cu numărul de locuitori. Eu nu pot să accesez niciun fel de proiect eurpean fiindcă din start am pierdut! Arunc bani pe fereastră cu studii de fezabilitate și altele. (...) Comunele mari nu ar trebui să se comaseze, dar sunt comunele mici”, a mai spus la DCNews primarul comunei Marga, Nicolae Beg.

Care sunt soluțiile pentru a putea accesa fonduri europene, puteți afla din interviul următor: 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel