Fonduri europene. Petru Luhan, campanie de strângere de semnături în rândul membrilor UNCJR

PNL
PNL

Președintele Comisiei pentru Fonduri Europene a PNL, Petru Luhan, a anunțat că va iniția o campanie de strângere de semnături în rândul membrilor UNCJR pentru ca 25% din fondurile europene să fie direcționate înspre administrațiile locale.

“În următoarea perioadă, Comisia pentru Fonduri Europene va demara o strângere de semnături în rândul membrilor UNCJR (Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România) pentru a convinge noul guvern că este absolut necesar ca măcar 25% din fondurile europene să fie direcționate înspre administrațiile locale. Dacă termenul  nu este doar o lozincă pentru PSD, atunci acesta este un pas obligatoriu și absolut necesar. De exemplu, Polonia a alocat 41% din buget către administrațiile locale. Decizia stupidă a guvernului PSD- Tudose de a reduce impozitul pe venit, afectând direct bugetele administrațiilor locale și fără a veni cu măsuri compensatorii viabile, va conduce la diminuarea capacității administrative a comunelor, orașelor, municipiilor și județelor. Scăderea cotelor din impozitul pe venit de la 82% la 71,5% va lăsa fără aer administrațiile locale”, a declarat liberalul potrivit unui comunicat de presă. 

“Sunt convins că inclusiv Consiliile Județene și administrațiile locale ale PSD vor face presiuni către noul guvern al partidului din care fac parte pentru ca 25% din fondurile europene să fie direcționate înspre administrațiile locale și, în acest fel, să nu fie afectate investițiile sau cheltuielile autorităților cu spitalele, școlile sau grădinițele. Efectele negative deja au apărut: unele administrații locale fac concedieri de personal, reduc salariile sau cresc taxele și impozitele. Fondurile europene sunt cea mai importantă șansă de dezvoltare a României, iar soluția pe care o propunem, aceea ca 25% din banii europeni să fie direcționați înspre autoritățile locale, reprezintă o modalitate de a impulsiona absorbția acestora și de a limita dependența administrațiilor de banii de la centru. Administrația locală cunoaște cel mai bine necesitățile regionale și este prima interesată să le finanțeze. Această dependență totală de sistemul central condamnă mulți cetățeni romani la . Niciun cetățean nu este vinovat că administrația locală are o anumită culoare politică, iar cea centrală - alta”, a mai spus acesta, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel