EXCLUSIV  Fonduri europene, DEZASTRUL tehnocraților: Comandament de blocaj sau incompetenţă. Răspunsul Rovanei Plumb

Miercuri, 20 septembrie, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a primit o întrebare cheie în cadrul unui interviu acordat DC News

Întrebată dacă tehnocraţii au avut un comandament să blocheze absorbţia fondurilor europene sau a fost pur şi simplu incompetenţă, Rovana Plumb a răspuns astfel: „Din punctul meu de vedere, pe ceea ce am analizat, cred că aş putea spune că nu a existat o coordonare şi cred că nu a existat un interes anume. De ce nu a existat acest interes anume în a acredita autorităţile de management, pentru că era această posibilitate, să se facă acest lucru anul trecut, n-aş putea să spun mai mult."

Ceea ce am observat eu, spune Rovana Plumb, „este că nu a fost o abordare unitară în ceea ce priveşte coordonarea autorităţilor de management. Determinarea celor care coordonează fiecare autoritate de management să-şi finalizeze în interior toate procedurile, deşi, din ceea ce mi-au spus colegii, spre sfârşitul anului, au fost aproape toate procedurile finalizate... cred că nu a existat o implicare. Cred că a existat o superficialitate, o lipsă de coordonare", a precizat ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

De asemenea, a vorbit şi despre cum a fost afectat lanţul logic al „abordării, gândirii". „Faptul că s-au schimbat cred că trei miniştri într-un an de zile – şi aceasta rupe lanţul logic al abordării, al gândirii. Nu este un sistem foarte simplu acesta al managementului fondurilor europene, mă refer la coordonarea unitară. Tot ceea ce înseamnă fonduri europene înseamnă de fapt o administrare a unor bani pe baza unor proceduri clare ale Uniunii Europene, funcţionând efectiv ca o bancă", a explicat Rovana Plumb.

[citeste si]

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel