Fonduri Europene de 10 milioane euro pentru transportul public din Târgu Mureș

Foto: ADR Centru
Foto: ADR Centru

Autoritățile locale din Târgu Mureș au atras 10 milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea transportului public.

Un aer mai curat, călătorii mai scurte și mai sigure, dar și mai mulți pasageri, sunt obiectivele propuse de către Primăria Municipiului Târgu Mureș prin proiectul depus spre finanțare la sediul ADR Centru și care a primit "undă verde" la implementare.

Semnarea contractului de finanțare, ce a avut loc în 5 martie 2020, alocă fondurile Regio solicitate pentru investițiile și lucrările prevăzute pentru atingerea acestor obiective. Din Axa 4 a Programului Operațional Regional 2014-2020, se asigura fondurile nerambursabile necesare pentru modernizarea a 137 de stații de autobuz și a trei capete de linie, precum și pentru crearea unui sistem de e-ticketing.

85 de autobuze ecologice

"În luna decembrie 2019 am semnat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș un contract de finanțare nerambursabilă în valoare de peste 100 milioane lei, prin care am alocat fondurile necesare pentru achiziția a 85 de autobuze ecologice. Acum, prin acest contract, municipalitatea are la dispoziție alte 48 milioane lei fonduri nerambursabile prin care se vor moderniza celelalte elemente ce susțîn eficientizarea transportului public. Aceste proiecte completează contractele aflate deja în derulare, ce vizează reabilitarea termică a blocurilor din municipiu sau transformarea unor spații neutilizate într-un parc, dar și alte proiecte pe care le vom semna în perioada următoare. Pe lângă reducerea poluării, reprezentanții municipalității urmăresc prin aceste proiecte, transferul unui număr cât mai mare de cetățeni și turiști către transportul public, dar și transformarea municipiului Târgu Mureș, un oraș cu peste 130 mii de locuitori, într-o comunitate atrăgătoare, o infrastructură cu mai mult spațiu verde și diverse opțiuni de agrement pentru timpul liber" a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Contract de peste 10 milioane de euro 

După finalizarea proiectului cu titlul "Modernizarea transportului public de călători al Municipiului Târgu Mureș", sloganul "Plimbă-te prin municipiu folosind transportul public! Călătoria nu a fost niciodată mai ușoară" va deveni și mai real. Contractul de finanțare semnat are o valoare totală de 49.437.378,66 lei, din care 48.328.942,34 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată, respectiv 10.565.088,83 euro.

Fondurile nerambursabile solicitate sunt alocate din bugetul aferent Regiunii Centru pentru Axa Prioritară 4 a Programului Operațional Regional 2014-2020, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședința de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel