Fonduri Europene. Anunț important pentru studenți, doctoranzi și cercetători

Ministerul Fondurilor Europene are planuri mari privitoare la acordarea de burse studenților defavorizați, doctoranzilor și cercetătorilor postdoctorat, finanțate din Programul Operațional Capital Uman (POCU). În acest sens au fost lansate două noi apeluri de poriecte.

Obiectivul acestor două noi apelul condtă în facilitarea accesului studenților din categorii vulnerabile la programe de studii de licență și eliminarea impedimentelor de integrare socioprofesională.

Totodată se va acorda Bursa Student, în valoare de 300 lei lunar, timp de trei semestre de studii de licență, iar studenții care vor beneficia de sprijin sunt cei care se înscriu la cursuri de formare antreprenorială și care apelează la servicii de consiliere profesională. Acești tineri vor fi încurajați să își dezvolte competențele antreprenoriale și să realizeze planuri de afaceri.

Acordarea bursei este condiționată de absolvirea studiilor terțiare/continuarea studiilor, în vederea creșterii numărului de cursanți şi de absolvenți din învățământul superior, în așa fel încât să fie combătut abandonul universitar, iar ofertele educaționale să fie corelate cu piața muncii, conform Antena3.

Apel de proiect de peste 71 de milioane de euro

Ministerul Fondurilor Europee a anunțat că valoarea totală a apelului de proiecte este de peste 71 milioane euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 85%. Proiectele pot fi depuse de instituțiile de învățământ superior acreditate, publice şi private.

Universitățile pot depune proiecte în valoare maximă de 1,7 milioane euro, în parteneriat cu alte instituții de învățământ superior acreditate, publice şi private, cu ONG-uri, inclusiv asociațiile studențești sau cu parteneri sociali.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel