Urmărește emisiunea live


Fond premiere Wimbledon. Mai mulți bani, mai greu de câștigat

Organizatorii turneului de Mare Șlem din capitala Marii Britanii au anunțat premii în bani mai valoroase, dar și noi reguli împotriva jucătorilor care se retrag din prima rundă a turneului.

Wimbledon, cel mai vechi turneu de Mare Șlem din lume, va beneficia în 2018 de un fond de premiere majorat la 34 milioane de lire sterline (38,6 milioane de euro), respectiv cu 7,6% mai mult decât anul trecut.

Campionii turneului de simplu vor primi la rândul lor mai mulți bani, adică 2,55 milioane de euro, cu 50.000 mai mult decât au încasat fiecare în 2017 Roger Federer (Elveția) și Garbine Muguruza (Spania), câștigătorii de pe tabloul principal masculin, respectiv feminin.

Noi reguli la împărțirea banilor

Totodată, organizatorii i-au atenționat pe jucătorii care se înscriu în turneu deși sunt accidentați că nu vor primi niciun ban în cazul în care se retrag din concurs înainte de ultima minge a primei runde. Decizia vine să preîntâmpine valul stânjenitor de retrageri cu care turneul s-au confruntat anul trecut.

Sub incidența noii reguli, dacă un jucător calificat din oficiu la turneu se retrage în ziua premergătoare competiției principale, acesta va primi 50% din prima de meci, iar restul de 50% va intra în contul unui „pierzător norocos” din turneul de calificare.

Regula „50-50”

„Am fost îndemnați să acționăm în urma retragerilor din prima rundă și ne-am conformat. Credem că adoptarea regulii 50-50 va juca un rol semnificativ în limitarea problemelor asociate retragerilor din prima rundă”, a declarat Richard Lewis, directorul turneului. .

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel