FOND DE REDRESARE ECONOMICĂ. Iohannis, decizii în UE

Klaus Iohannis a anunțat noi decizii în lupta împotriva coronavirusului.

Președintele României va avea o discuție azi cu liderii Consiliului European prin video-conferință. Klaus Iohannis a declarat că va susține un fond de redresare economică în contextul COVID-19.

„Unul din cele mai importante obiective ale planului de redresare economică e asigurarea unei autonomii strategice a UE. Mă refer la unele sectoare vitale precum sănătatea. 

(...)

Un alt obiectiv îl reprezintă asigurarea unui program masiv de investiții axat pe consolidarea semnificativă a industriilor esențiale și pe relansarea industriilor și serviciilor puternic afectate.

E necesară o finanțare substanțială la nivel european a eforturilor de combatere a efectelor acestei crizei. Voi susține un Fond de Redresare Economică de care să poată beneficia toate statele membre ca un insturment suplimentar față de măsurile de sprijin luate deja anterior la nivel european.

Acest instrument trebuie să fie complementar din viitorul buget al UE pentru perioada 2021-2027 și să fie utilizat pentru nevoile sectoriale reale ale statelor membre”, a precizat Klaus Iohannis, într-un mesaj video.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel