FNGCIMM aniversează 20 ani de la acordarea primei garanții

Facebook FNGCIMM
Facebook FNGCIMM

FNGCIMM, cea mai reprezentativă instituţie financiară care funcţionează în România în scopul garantării creditelor, aniversează pe 31 mai 2022, împreună cu partenerii săi, 20 de ani de la acordarea primei garanții.

De la prima garanție aprobată pe 31 mai 2002 și până în prezent, FNGCIMM a acordat peste 443.000 de garanții în valoare de 98.021 mil lei care au susținut finanțări de 147.467 mil lei, ultimii trei ani de activitate marcând o creștere istorică a volumului de activitate, în special datorită Programului Guvernamental IMM Invest.

Misiunea FNGCIMM,  de a facilita accesul la finanţare al întreprinderilor mici şi mijlocii, precum și a altor categorii de beneficiari prevăzute în programele guvernamentale date în administrare Fondului, a fost susținută în cei 20 de ani de cele 25 de instituții de creditare cu care are semnate convenții de lucru, astfel că în prezent, prin valoarea capitalurilor proprii, complexitatea și volumul activităților de garantare pe care le desfășoară, precum și prin rețeaua teritorială care acoperă întreg teritoriul țării, FNGCIMM SA-IFN a devenit lider de piață în domeniul garantării creditelor, membru activ al Asociației Europene a Instituțiilor de Garantare (AECM), reprezentantul legal al FNGCIMM SA-IFN fiind ales și vicepreședinte al AECM.

“Pe 31 mai am ajuns la aniversarea a 20 ani de la acordarea primei garanții și aș dori să le mulțumesc sincer tuturor clienților, partenerilor, acționarului, directorilor și, desigur, personalului FNGCIMM care au făcut din Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii un succes”, a declarat Dumitru Nancu, director general.

Președintele Consiliului de Administrație, Dl. Florin Jianu a completat: „Cei 20 de ani de operațiuni pe piața financiară au însumat multe experiențe și provocări, prin care am trecut neclintiți în misiunea noastră, hotărâți de a gestiona riscurile și de a deveni ceea ce suntem astăzi, o instituție financiară solidă, profitabilă și respectată.”

După 20 de ani de activitate, pe langă creșterea important a numărului și a valorii garanțiilor, și profitul FNGCIMM a înregistrat o evoluție istorică, raportat la ultimii 10 ani, pe baza creșterii constante a cifrei de afaceri.

Bornele atinse

În plus, câteva repere legate de evoluția activității indică:

- O majorare continuă a capitalului social de la 5.000.000 RON în 2001 la 940.507.600 RON în prezent

- Acoperire la nivel național prin extinderea birourilor de reprezentare a FNGCIMM în fiecare regiune a țării, similară Agențiilor de Dezvoltare ale României: sediu central, 7 sucursale, 9 reprezentanțe, 1 filială

- Diversificarea activității FNGCIMM de la acordarea de garanții doar din fonduri proprii în anul 2002, la atragerea de surse în administrare pentru acordarea de garanții, acordarea de garanții în numele și în contul statului, administrarea de scheme de ajutor de stat și gestionarea unui mix de instrumente (garanție și grant) prin Programele guvernamentale AGRO IMM INVEST, IMM PROD sau GARANT CONSTRUCT.

Trendul ascendent de dezvoltare înregistrat constant în cei 20 de ani de la acordarea primei garanții s-a bazat pe adaptarea la cerințele pieței, pe diversificarea activității, pe optimizarea fluxurilor de lucru și pe buna colaborare cu instituțiile guvernamentale și cu principalele bănci comerciale partenere.

Pe baza acumulărilor din ultima perioadă și păstrând același ritm alert de diversificare a activității, FNGCIMM și-a propus pentru perioada 2022 – 2024 să continue implementarea cu succes a programelor și produselor din portofoliul actual, în formate modernizate/actualizate la cerințele pieței și să operaționalizeze noi pachete de măsuri de stimulare economică pentru IMM-uri, devenind inclusiv partener de implementare în Programul InvestEU 2021-2027, acreditare care conferă FNGCIMM dreptul de a gestiona în mod direct instrumente financiare finanțate din Programele Operaționale 2021-2027 ale României.

La moment aniversar FNGCIMM mulțumește pentru încredere și loialitate partenerilor și clienților săi, finanțatori și IMM-uri, fără de care nu ar fi reușit să sprijine dezvoltarea activității pentru zeci de mii de IMM-uri și achiziția unei locuințe pentru sute de mii de familii beneficiare ale programului “Prima/Noua Casă”.

***

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM deține o poziție importantă în conducerea Asociației Europene a Instituțiilor de Garantare- AECM prin alegerea directorului general, Dumitru Nancu în funcția de vicepreședinte al prestigioasei asociații.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel