EXCLUSIV  FMI va vizita virtual România. Anca Dragu a vorbit despre acordurile României cu FMI: Jocul polițistului bun și rău

Anca Dragu
Anca Dragu

Președintele Senatului, Anca Dragu, membru USR PLUS, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru DCNewsTV, despre acordurile României cu FMI. 

„Știm că România este țara din zona noastră care a avut cele mai multe acorduri cu FMI în anii 90 și 2000, până în 2015 a fost acord. Deci, țara cu cele mai multe acorduri! Am avut peste zece, în timp ce Bulgaria, Polonia, Ungaria au avut un acord sau două în toți acești ani. Eu cred că a fost o alegere destul de nefericită pentru autoritățile române și pentru noi ca eonomie, deoarece întotdeauna politicienii, în loc să-și asume măsuri și să explice de ce trebuie să facă așa sau așa, au preferat să se tragă un pas în spate și să spună nu noi, noi am vrea, dar nu ne lasă ăștia. Și au jucat acest joc de polițistul bun, polițistul rău, nu și-au asumat măsuri, nu au explicat”, a spus Anca Dragu în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

Ulterior, a vorbit despre experința sa: „În cea mai mare parte, eram economistul de zonă pentru România și apoi România și Bulgaria. Mergeam mai mult în traininguri și mici perioade în Washington. Banca Mondială și Fondul sunt clădiri mari, cu birouri mici și modeste, ca și la Comisia Europeană de altfel. La Comisia Europeană birourile sunt și mai austere, de aceea oamenii le personalizează.”

O echipă FMI va efectua revizuirea anuală a economiei românești

Amintim că o echipă FMI va discuta cu autoritățile române, în întâlniri virtuale, în perioada 10 - 28 mai 2021, pentru a efectua revizuirea anuală a economiei românești, cunoscută sub denumirea de consultările asupra articolului IV.

Echipa FMI va organiza întâlniri virtuale cu oficiali din Ministerul Finanțelor, Banca Națională a României și alte agenții guvernamentale, precum și cu reprezentanți din sectorul privat și organizații neguvernamentale. La sfârșitul vizitei virtuale, misiunea va prezenta o declarație finală.

Anca Dragu, președintele Senatului, interviu la DCNewsTV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel