FMI laudă Guvernul pentru că-i sprijină pe cei cu credite la bănci

339261-andrea-schaechter
339261-andrea-schaechter

Șefa misiunii FMI în România laudă Guvernul pentru măsura prin care-i sprijină pe cei care au credite la bănci.

Andrea Schaechter a explicat, pentru HotNews.ro, că măsura care va fi pusă în practică de Guvern de la 1 aprilie "este ca cei care au un venit până la un anumit prag și care, în același timp, au o datorie la bancă, aceștia au opțiunea de a alege să plătească doar jumătate din aceasta, pentru doi ani".

Șefa delegației FMI în România a precizat că "stimulentul pentru datornic este ca atunci când trebuie să faci plata mai mare în viitor, guvernul îți va oferi un credit fiscal, vei plăti un impozit pe venit mai mic și vei avea mai mulți bani disponibili pentru rambursarea împrumutului. Atât datornicul, cât și banca trebuie să ia o decizie: “este ceva ce îi ajută în situația lor?” Cred că împrumutatul va trebui să decidă dacă este constrâns financiar și dacă are nevoie de bani acum, dacă este posibil să nu mai poată primi alt împrumut pentru că deja are unul. Deci, acest lucru ar putea să îmi ofere resursele de care am nevoie, dar trebuie să fiu conștient că asta mă ajută timp de doi ani, dar după doi ani va trebui să continui să îmi plătesc împrumutul. Dar, în acest context, primesc puțină susținere pentru că voi primi un credit fiscal în viitor".

Banca poate evita "prăbușirea"

Andrea Schaechter a precizat că acest lucru ajută împrumutatul pe termen scurt și că, dacă banca se teme că povara datoriei va duce la o prăbușire, "ar putea fi și în avantajul băncii să spună 'ofer aceasta posibilitate de ușurare a sarcinii financiare pe moment și datornicul va plăti în continuare, chiar dacă plata va fi mai mică'".

Mai puține taxe din 2016

Șefa delegației FMI în România a mai spus că este o întârziere a plății, "dar și un ajutor pentru debitori pentru că vor primi scutiri de impozit. O parte din cost va fi acoperită de stat". Ea a mai precizat că în în 2014 și în 2015 nu va fi un impact asupra bugetului, cel puțin nu unul negativ, însă din 2016 "Guvernul va colecta mai puține taxe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel