FMI, Christine Lagarde, avertizează: "Norii negri" pe cerul economiei globale

Crişan Andreescu / 11 apr 2018 / 10:55 Salveaza PDF Comentarii

Christine Lagarde, şefa Fondului Monetar Internaţional, atrage atenţia cu privire la riscurile de înrăutăţire a climatului economic din cauza tensiunilor economice dintre SUA şi China.

Christine Lagarde avertizează  cu privire la "norii negri" care se strâng deasupra economiei globale, în cadrul unui discurs ţinut la Hong Kong.

Christine Lagarde a mai spus că sistemul actual al comerţului internaţional este în pericol să se dezmembreze, ceea ce ar pune presiune pe creşterea economică globală şi ar afecta bunăstarea consumatorilor.

Şefa FMI a criticat politicile protecţioniste şi le-a cerut guvernelor să renunţe la măsurile restrictive prin care se impun taxe prohibitive afacerilor din alte ţări. Se poate ajunge la un "eşec colectiv de nescuzat", a mai spus Lagarde, potrivit The Guardian.

"Tabloul general este în prezent unul luminos. Însă putem vedea nori din ce în ce mai sumbri la orizont", a declarat Christine Lagarde, reamintind că în luna ianuarie instituţia cu sediul la Washington şi-a revizuit, în creştere, previziunile privind avansul economiei mondiale la 3,9% în 2018 şi 2019.

Marea criză economică va fi nimic față de viitoarea criză financiară

Marea Depresiune (Marea criză economică) va fi palidă în comparație cu următoarea criză financiară care ar putea să vină în curând, potrivit investitorului Peter Schiff, faimos pentru previziunile sale apocaliptice.

"Vestea proastă este că vom trăi o altă mare depresiune și va fi foarte diferită. Se va manifesta în deiferite moduri, mult mai rău decât ceea ce oamenii au trebuit să îndure în timpul Marii Depresiuni", a spus Schiff, citat de ZeroHedge. "Aceasta va fi o criză a dolarului", scrie RT.

Potrivit lui Schiff, Rezerva Federală a SUA susține piețele pentru a îndemna oamenii să cheltuiască mai mult, dar, de fapt, bogăția creată este un balon.

„Este într-adevar periculos. Dacă creați o grămadă de bogății false și oamenii ajung să cheltuie bani pe care altfel i-ar fi economisit, atunci subminăm creșterea economică", a spus el.

În ianuarie, Schiff a prezis că "economia va exploda ca o bombă" din cauza politicii Rezervei Federale, însă președintele Donald Trump va fi cel învinuit.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25