FMI, avertisment pentru Grecia: Nu se încadrează în excedent

 Grecia va rata ţintele de excedent bugetar incluse în acordul de asistenţă convenit cu creditorii din zona euro, a apreciat luni Fondul Monetar Internaţional (FMI), citat de Bloomberg. 

Consiliul de Administraţie al FMI a discutat luni evaluarea anuală a economiei Greciei, ţară aflată sub asistenţă financiară internaţională din 2010. 

Conform raportului FMI, pe termen lung, excedentul bugetar primar al Greciei va creşte la 1,5% din Produsul Intern Brut, de la 1% din PIB anul trecut, dar cu toate acestea nu va atinge ţinta de 3,1% din PIB prognozată de creditorii europeni. De asemenea, FMI consideră că datoria Greciei este "nesustenabilă" pe termen lung şi face un apel către creditorii europeni să reducă povara datoriei Greciei. 

FMI estimează că economia Greciei va înregistra o creştere de 2,7% în acest an, după un avans de 0,4% în 2016, dar, cu toate acestea, pe termen lung ritmul de creştere este aşteptat să revină la aproximativ 1%. În schimb, datoria publică a Greciei ar urma să ajungă la 181% din PIB, cel mai mare nivel din zona euro. 

Anterior, FMI a anunţat că ia considerare acordarea unui nou împrumut Greciei, care să se adauge celor 86 miliarde de euro acordate de ţările din zona euro, însă numai dacă planurile de reducere a datoriei Greciei sunt credibile. În schimb, creditorii europeni ai Greciei vor ca FMI să se alăture planului de asistenţă înainte de eliberarea următoarei tranşe de împrumut din acordul cu zona euro, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel