FMI aplaudă progresele economice ale României

Andrea Schaechter
Andrea Schaechter

Andrea Schaechter, negociatorul-şef pentru România al Fondului Monetar Internaţional, are numai cuvinte de laudă pentru progresele economice pe care le-a înregistrat țara noastră. Ea a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că, dacă ar fi să sumarizeze programul economic, continuă politicile bune. 

"Dezechilibrele fiscale şi externe au fost reduse, pieţele financiare au luat notă de acest lucru, marjele CDS au scăzut semnificativ, la fel şi ratele dobânzii. România a beneficiat de această ajustare. În acelaşi timp, au fost iniţiate reforme structurale, un exemplu fiind introducerea noului cadru de reglementare şi de formare a preţurilor în sectorul energetic", a subliniat Andrea Schaechter.

Ea a subliniat "Dacă ar fi să sumarizez acest program economic: continuă politicile bune, dar îşi propune şi să accelereze ritmul reformelor structurale şi să finalizeze reformele acolo unde acestea nu sunt finalizate".

România a ieșit din procedura de deficit excesiv

Andrea Schaechter a explicat că "România a ieşit din procedura de deficit excesiv. Ieri, odată cu anunţarea rectificării bugetare, Guvernul şi-a propus să atingă ţinta de 2,3% de deficit în termeni cash pentru acest an, dar acesta este un angajament deja asumat în trecut, deci nu a apărut nicio modificare din punctul de vedere al acestei ţinte. Pentru anul viitor sau următorii doi ani, Guvernul îşi propune să realizeze angajamentele asumate prin pactul de stabilitate şi să ajungă la un deficit de nu mai mult de 1% din PIB până în anul 2015. Pe partea de politică monetară, politicile vor fi ghidate de ţinta de inflaţie stabilită de Banca Naţională a Românie pentru a menţine inflaţia în intervale rezonabile", scrie Agerpres.

Următorii pași Negociatorul-şef pentru România al FMI a adăugat că "alte reforme structurale vor viza reforma întreprinderilor de stat ineficiente şi stimularea investiţiilor şi eficienţei în sectoarele energie şi transporturi, care constituie sectoare cheie pentru sporirea competitivităţii României şi pentru impulsionarea creşterii pe termen lung".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel