Flutur, despre demisia lui Cîțu și scrisoarea vehiculată: Deciziile s-au luat în câteva ore. Oamenii au vrut o schimbare

Gheorghe Flutur și Nicolae Ciucă
Gheorghe Flutur și Nicolae Ciucă

Gheorghe Flutur, președintele interimar al PNL, a vorbit despre demisia lui Florin Cîțu și scrisoarea despre care s-a vorbit zilele acestea.

Întrebat de Adrian Ursu cine sau ce l-a determinat pe Cîțu să demisioneze de vineri până sâmbătă, Gheorghe Flutur a spus că nu comentează și că nu s-au văzut. În schimb, ar fi avut o discuție prietenoasă înainte de vineri pentru a găsi un calendar pentru înlocuirea președintelui PNL. Voia să se întâmple toate într-o săptămână.

Cât despre faptul ca peste 40 de lideri de organizații județene PNL ar fi semnat o scrisoare prin care i-au solicitat lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, președintele interimar al PNL a spus că "nu a fost o scrisoare. Este o decizie a 42 de birouri permanente județene care cereau congres. Partidul are capacitatea de a îmbunătăți lucrurile în mers. Deciziile s-au luat în câteva ore, oamenii au vrut o schimbare".

Gheorghe Flutur a afirmat că nu știe cine au fost cei care au luat inițiativa: "Nu știu să spun, cei din Sud. Nu-mi dau seama de nume, eram la Suceava. Eu am fost undeva pe la jumătate, era o atmosferă care spre așa ceva mergea. Partidul a avut o reacție hotărâtă și lucrurile trebuiau să se întâmple repede".

De asemenea, acesta a mai declarat că nu a avut nicio legătură Klaus Iohannis cu demisia cu Florin Cîțu de la cârma PNL.

"Colegilor mei le-a lipsit curajul"

Florin Cîțu și-a anunțat, ieri, demisia de la conducerea PNL, după ce ședința de birou executiv a fost anulată din lipsă de cvorum. 

"Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut, nu a fost acolo. Aşa că doar am înregistrat-o la partid. Este clar că această coaliţie cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut în această funcţie a fost să iau decizii pentru binele României", a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar fi rămas în continuare preşedintele PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliţia cu PSD, acesta a mai spus: "Eu cred că da. Cu toți colegii am pornit la drum cu aceleaşi obiective. Se pare că eu a rămas fidel principiilor liberale".

Cât despre faptul că a rămas singur, Florin Cîțu a afirmat că "niciodată nu poţi să fii singur când eşti înconjurat de principii şi valori liberale. Eu aşa am intrat în politică şi aşa voi rămâne mereu. Oamenii vin şi pleacă. Principiile şi valorile liberale rămân întotdeuna lângă mine".

"Aş fi vrut o discuţie serioasă cu colegii mei, dar probabil că le-a lipsit curajul", a mai spus Cîțu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel